Zlatibor pokriva površino okoli 1000 km² . Planota  je dolga 30 km in široka 15 km.  Najvišji vrh je Tornik ( 1.496 m ).

Zlatibor se nahaja v ozkem delu območja Staroga Vlaha , mejne regije med Raško, Hercegovino in Bosno. Zajema pokrajino Čajetina , Užice in Nova Varoš v Zlatiborskem okolju. Južne in vzhodne meje Zlatibora so Uvac in Velika Rzav . Na zahodu, Zlatibor meji na Bosno in Hercegovino, vasi Mokro Goro , Semegnjev in Jablanico.

Zlatibor je na pol poti od Beograda do črnogorske obale. Obstaja veliko pomembnih cestnih povezav, vključno z cesto Beograd – Bar. Najbližje večje mesto je Užice.

Zlatibor je najbolj priljubljena turistična destinacija v Srbiji. Letno obišče 200.000 turistov , skupno število nastanitev  je 1.000.000 . Ta edinstvena gora je priljubljena skozi vse leto. Ponuja  gorski turizem z vsemi oblikami zdravega življenja, rekreacije, tradicije in srbske kulturne dediščine pričakujejo turiste in mimoidoče. Zimski Zlatibor ponuja vse prednosti modernega smučarskega središča. Ta kraj je tudi zelo bogat z veliko zabave, ima veliko servisnih trgovin, restavracij in nočnega življenja.

Rezultat iskanja slik za zlatibor

Rezultat iskanja slik za zlatibor

Rezultat iskanja slik za zlatibor