Tara se nahaja v zahodnem delu Srbije in pripada notranjemu  pasu Dinaridov. Povprečna višina Tare je 1200 m. Najvišji vrh je Kozji rid z 1591 m. Spada v gorah skupina podrinjskih  in ima zapleteno geološko zgodovino in raznolik kamenski material.

Položaj gore Tara predstavlja ugoden pogoj za razvoj turizma, saj omogoča raznoliko turistično vsebino bivanje ali obisk večjega števila turističnih območij. Po bogastvu in raznolikosti turistične vrednosti, dobro ohranjeno naravno okolje, gorski relief z zmerno nadmorski višini 800-1500 m, primerno opremo za zimske športe, bogato in raznoliko floro in favno. Tara ima priročno lokacijo v dopolnilnih turističnih vrednot v neposredni bližini: Užice, Mokra Gora, Višegrad, Bajina Bšta, s številnimi kulturno-zgodovinskimi  spomeniki. Tara ima odlične predispozicije za trajnostni turizem, ki prinaša minimalen vpliv na okolje in kulturne dediščine, vendar hkrati vodi h gospodarskemu razvoju lokalnih skupnosti.

NARODNI PARK TARA

Tara je  od 13. julija 1981 Nacionalni park in je bil razglašen v Državnem zboru Republike Srbije in pokriva površino 24,991.82 hektarjev

Rezultat iskanja slik za Nacionalni park Tara – Srbija

Rezultat iskanja slik za Nacionalni park Tara – Srbija